zaterdag 23 februari 2013

Fu Nga Restaurant

Keuken: Chinees - Dim Sum

Siew pau gevuld met lotuspasta
Fu Nga is een Chinees restaurant gespecialiseerd in dim sum. Voor diegenen die niet weten wat dim sum is: ga je schamen! Of op zijn minst enorm balen, want je hebt een hoop lekkers gemist. Dim sum zijn kleine Chinese gerechtjes die gezamenlijk een maaltijd vormen. Oorsprong in Zuid-China. Chinezen ontbijten, lunchen of dineren ermee. Kan allemaal. Wij gaan lunchen.

Tot nu toe zijn de Chinese restaurants waar ik heb gegeten, wat betreft sfeer volledig inwisselbaar: ruime eetzalen, een paar ‘private rooms’ voor familie-etentjes e.d. maar vooral koud, heel koud! De airco staat standaard op 16 graden en hoewel dat in mijn land van herkomst een heerlijk lentetemperatuurtje is, slaan hier direct al je zweetklieren dicht (misschien is het daarom..?). Ook hier maar snel de aircostand een beetje omhoog laten zetten. Goed. Het eten.

Zoals altijd met dim sum zijn we flink losgegaan op de kaart. De gerechtjes zijn niet zo duur, dus je kunt laagdrempelig veel proeven. En omdat het een specialiteit van het restaurant is, bestellen we ook nog een gestoomde snoek. Het duurt even voordat de stroom gerechten op gang komt, maar dan gaat het supersnel. Eerlijk is eerlijk, het is erg lekker. Met name de (zoete) siew pau gevuld met lotuspasta, spareribs in zwarte bonen en de snoek zijn niet te versmaden. Tegenvaller: gestoomde vleesballetjes. Het leken wel hele grote soep-ballen. De bediening is een beetje eenrichtsverkeer: wij vragen, zij brengen. Advies is moeilijk. Maar verder ok. Rekening: 55 SRD pp. all-in. Da's goed te doen gezien wat je ervoor krijgt.

Eten 8 | Sfeer 6 | Service 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten