Steak met pepersaus |
Wat direct opvalt, is de vlotte en vriendelijke bediening: je wordt hier goed verzorgd en de tafels worden netjes in de gaten gehouden. Als aperitief neem ik een whisky sour: lekkere cocktail! Een goede start. Het eten is vrij prijzig: de veelgeprezen steak kost ongeveer 65 SRD, equivalent van 16 €. Ik neem ’m natuurlijk toch. Met pepersaus. Ik heb dit gerecht als eens eerder in Paramaribo besteld, maar toen kreeg ik een Knorr sausje. En iedereen weet wat er met Knorr sausjes gebeurt als ze afkoelen.. Mijn tafeldame bestelt vis. De naam komt mij niet bekend voor. De ober vergelijkt de vis met Bang Bang: een stevige, boterige, fijne witvis. Deze wordt geserveerd met Cajun kruiden – misschien een beetje heftig voor witvis..?
De tam tam heeft het bij het juiste eind. Mijn steak is fantastisch. Een mooi dik gesneden stuk van zeker drie ons en perfect gegaard. Het vlees smaakt zonder saus al verrukkelijk, maar is met saus nóg lekkerder! En dat is bijzonder. Deze kok kan er wat van, want ook de saus bij de vis is erg lekker: boterig, niet vet en precies goed gekruid. Je wilt er steeds weer een hapje van nemen. Bij het bereiden van de vis zelf is hij helaas een beetje doorgeschoten qua garing. Jammergenoeg is die daardoor iets te droog. De kruiden zijn lekker, maar inderdaad overheersend.
Een opvallende pré: de Amerikaanse rode wijn die ik bij de steak drink, smaakt uitstekend. Shiraz met iets anders (vergeten). Erg lekker. Waarschijnlijk nog lekkerder bij 18 ipv 32 graden C, maar vooruit. Ik kom zeker terug voor de steaks bij d'Optimist. De pasta’s bij de buren zagen er ook niet verkeerd uit, dus mijn tafelgenoot heeft ook iets om naar uit te kijken.
Eten 8,5 (steak) 6 (vis) | Sfeer 7- | Service 8
Geen opmerkingen:
Een reactie posten