vrijdag 8 maart 2013

Mirosso

Keuken: Indonesisch

Mirosso special
De beste manier om de Internationale Dag van de Vrouw te vieren is toch met lekker eten! Daarom met vriendin, tante van vriendin en haar zoon en dochter naar ‘old time favourite’ Mirosso in de wijk Blauwgrond. Mirosso is een bekende naam in Paramaribo. Begonnen als een kleine warung in een woonhuis, is het gegroeid tot een flink restaurant met een buitenterras, airconditioned ruimtes etc. Wij zitten in de tussenruimte: beetje binnen, beetje buiten. Op de kaart staan klassiekers als rendang, ayam opor en semur ikan. Wij kiezen vandaag voor saoto vooraf, de Mirosso ‘special’, nasi rames en saté sapi (rund).

We krijgen per abuis saté ayam (kip) in plaats van sapi. Als we onze bestelling willen ruilen, trekt de bediening openlijk in twijfel of we wel écht sapi hebben besteld.. Minpuntje. De rund saté die uiteindelijk wordt gebracht, is taai en naar mijn smaak te stevig in de knoflook gezet. Wraak..? Maakt niet uit: de rest smaakt prima. De Mirosso ‘special’: bami met lever en niertjes, vermicelli kip, rijst met knapperige groente, en sambal. Extra peper is niet nodig: je moet van gekruid houden. De nasi rames omvat van alles en nog wat en daar houd ik van. De nasi kuning is heerlijk, net als de pikante kip die erbij komt.

In het weekend wordt een zeldzame heerlijkheid geserveerd: groene dawet. Een drankje met kokos, pandan en zachte bolletjes van rijstebloem en maizena. Bijzonder lekker. De service is vriendelijk, maar traag en dus niet 100% accuraat. Maakt ook niet uit: ik kom hier zeker terug. Al was het voor de bami met lever en de groene dawet!

Eten 8 | Sfeer 7 | Service 6-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten