donderdag 21 maart 2013

Jawa

Keuken: Indonesisch

Bami 'pittig' special
Volgens insiders is Jawa 'up-and-coming' binnen het Indonesisch restaurant assortiment in Par'bo. Vanavond laat thuis van werk en geen puf meer om te koken: maar 'ns uitproberen! Het is 19u geweest, maar dat is toch vrij vroeg voor een Surinaams diner. We zijn de eersten. Je kunt binnen en buiten zitten, wij kiezen buiten. Plastic stoelen en klaptafels met een kleedje waar mijn benen niet onder passen. Een muskietenkaars wordt op ons verzoek snel gebracht, en werkt gelukkig goed.

We eten de 'bami pittig special'. Special, omdat er extra sateh bij komt. De bami smaakt goed: subtiele smaken van gember, knoflook en soja. Een beetje vetter dan we tot nu toe gewend zijn, maar mij stoort het niet. Pittig? Mwah. Zou de pittigheid op de bakra aan tafel zijn aangepast..? De Indonesische sambal die er naast staat is loeiheet, dus dat compenseert. De twee stukken ingelegde kip zijn mals en ook hiervan is de smaak subtiel en erg lekker. Datzelfde geldt voor de rund sateh. Ik laat de pindasaus zelfs links staan: de sateh heeft het niet nodig.
Ik drink er dawet bij. De roze dawet wordt wel door Jawa gemaakt, maar komt uit een flesje en is vrij zoet.

Gemiddelde eters komen prima uit met één portie. Als je meer bestelt is dat ook geen probleem: takeaway bakjes staan klaar voor gebruik. Kortom, we hebben lekker gegeten op een gewone doordeweekse avond. De aankleding van het terras en het eten mogen wat feestelijker voordat ik bij Jawa met gasten ga eten.

Eten 7,5 | Sfeer 5 | Service 7,5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten